e-Learning

STAP 1: e-learning ACP

We adviseren je om te starten met de e-learning ACP. Je leert over het hoe en waarom van ACP, over de samenwerkingsafspraken en de werkwijze rondom ACP in de regio. De e-learning is modulair opgebouwd volgens de zes stappen van ACP.

Waar vind je de e-learning ACP
De e-learning ACP is, afhankelijk van waar je werkzaam bent, op twee manieren toegankelijk:

  1. Indien je organisatie een leermanagementsysteem heeft, is de e-learning daarin opgenomen.
  2. Indien je organisatie géén leermanagementsysteem heeft kun je een apart account aanvragen binnen je eigen organisatie. Meer informatie hierover vind je op de daarvoor bestemde plek (in de meeste gevallen: het Intranet van je organisatie.
    Bekijk het Stappenplan e-learning en vind meer informatie over de stappen die je moet doorlopen, nadat je een account hebt aangevraagd.

Modulaire opbouw e-learning

Wil je niet de hele e-learning volgen, klik dan op onderstaande
instructie om te zien welke modules voor jou het meest relevant zijn.

Accreditatie

Let op: Ben je verpleegkundige/praktijkondersteuner of arts en wil je in aanmerking komen voor accreditatie, dan dien je de gehele e-learning, inclusief de pre-toets en post-toets, te doorlopen.

STAP 2: Verdieping op gespreksvoering

Wil je het voeren van het goede gesprek over Advance Care Planning trainen, dan kun je de e-learning Samen Beslissen volgen. Deze is ontwikkeld door Vilans.

Samen Beslissen is een manier om zorgvragers te ondersteunen bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen over gezondheid.

De e-learning gaat specifiek over samen beslissen bij ouderen met multimorbiditeit. Door middel van gesprekssimulaties ervaar je hoe samen beslissen in zijn werk gaat.

STAP 3: Verdieping op signaleren van waarden en context van de zorgvrager

In deze e-learning van het Radboud UMC staat centraal: Wat houdt deze zorgvrager het meest bezig, wat zijn belangrijke context gerelateerde factoren, wat is voor haar of hem van waarde? Het kennen van die context is enorm belangrijk om samen met de zorgvrager te komen tot een keuze die het beste past.

 

Enerzijds kun je hier natuurlijk actief naar vragen, zoals in een ACP-gesprek over Levenswensen. Vaak laat de zorgvrager ook impliciet signalen zien die, wanneer je ze herkent, op een natuurlijke manier inzicht geven in wat de zorgvrager het meest bezig houdt.